14 Aralık 2007 Cuma





Ufak bir deneme oldu buseferki. Google'da görsellerde önce "architecture" kelimesini arattım. Aradığım şey "çok büyük resimler" di. Aslında arada sırada bunu yapıyorum, çok genel bir kelime olduğundan karşınıza birçok değişik şey çıkartıyor. Şimdiye kadar birkaç blog'a, cad block'ları bulunduran sitelere ve bilmediğim örneklere rastladım bu yöntemle. Eğlenceli de oluyor aslında.

Ancak anlatmak istediğim deneme tam da bu değil. Ardından başka bir sayfada "mimarlık" kelimesini aynı şekilde arattım. Google-> görseller -> çok büyük resimler. Amacım Türk mimarlığı ile yabancıların mimarlığını karşılaştırmak filan değildi. Sonuç olarak "arkadaşlar mimarlığımızı dünyaya duyurarlım lütfen aşağıdaki linke tıklayarak internete bir yapımızı ekleyin ve adını mimarlık olarak kaydedin" de demeyeceğim. Biri böyle birşey derse de onu vurmak isterim ayrıca. Karşılaştırmak istediğim şey çok yüzeysel olarak internete yüklediğimiz "mimarlık" ile ilgili görsel unsurların niteliğiydi. Türkçe aramam sonucunda karşıma çıkan şeyler renderlardı, ki akademik personellerin fotoğraflarını ve vesikalık mimar insanların fotoğraflarını saymıyorum çünkü architecture'ın ardında da onlar vardı. Birkaç Nevzat Sayın'a, Arolat'a, öğrenci projelerine rastlarım en azından diyordum ama çok da başaramadım henüz ve 15. sayfadayım. Karşılaştırmamın sonucu olarak "mimarlık pis kaka, architecture rules!" da demiyorum, bakın demedim.

Güzel bir site buldum o da budur. Yukarıdaki render da ordan alınmıştır.

Bu yazıyı da mimarlık olarak etiketliyorum utanmadan.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

selamlar, benzer bir arama ile blog sayfanıza ulaştım. uzatmiyim fotograf (ya da render goremedigim icin bilemiyorum) ve site ile ilgili linkler çalışmıyor ne yazık ki. bilginize