15 Aralık 2007 Cumartesi

Ofis Gününün Ardından

Klasik bir ofis günü:
sabah 10:30 da ofiste buluşulmak üzere anlaşılır 11de uyanılır 11:30 gibi çıkılır anca 13'te orda olunur sebebi de ofisin Kavacık'ta olmasıdır.

(-Delimisin gizem neden kavacık'ta çalışıyorsun?
-Abi ortamı güzel ya... )

Ofiste buluşup topluca yarışma yapıyoruz işte. Henüz konum itibariyle tasarımda anca tuzumuz oluyor ancak ilerki dönemlerde birer ana madde katacağız umarım. Ama kalfalıktan ustalığa sessiz adımlarla ilerliyoruz, hissediyorum. Bu seferki yarışmada da maketle başladık çalışmaya. İpek var o da benim statüden (çırak) o süper maket yapar. Benim otoket konusundaki dikdatörlüğümü maket konusunda hissettirir, öttürür. Zevklidir onla çalışmak, süper maket bıcağı ucu kırar, ben korkarım.

(-ipek canım ya şu falçatanın ucunu kırarmısın?
- olur tatlım ver.
ÇAT

-İpek, falçata?
-ver
ÇAT

-İpek?
ÇAT)

Geçen seferki yarışmada bir çalışan daha vardı adı H olsun. Hoş kimsenin tanıdığı filan değil ama yinede H olsun adı. Çocuk sabahladı bizimle birgün işte ama nasıl sabahlamak, biz yarımşar saat uyuyoruz nöbetleşe, uyanık kalan ya kesite yada makete devam ediyor, H de uyuyayım biraz dedi aldı köpüğü serdi masanın altına uyudu. Teslimden bikaç saat önce kalktı sağolsun. Sanırım bi 5 saat filan uyudu H. Sonrada kalktı gitti. Bir daha da uğramamış çocuk ofise ne oldu bizden korktumu anlamadık valla...

(Kafka'nın Şato adlı romanı vardır o romanda da hiç isim kullanılmaz baş kahramandan hep "Kadastorcu" olarak bahsedilir, Şehrin adı da bir harftir de hangi harf bilemedim şimdi, ondan özendim.)

Ofis gününün devamı:
saat 23:30 da çıkılır en erken taksiyle Beşiktaşa gelinir uyuyabilmek için birer bira içilir, muhabbet edilir azcık ortam çekiştirilir hayıflanılır, eve gidilir uyunur.

İpeekkk??

1 yorum:

Unknown dedi ki...

çat!
fazla mutevazilik iyi degildir canim.
sen de benim kadar (sayilir:p) başarılısın makette. bıcak kırmayı da seneye öreticem sana az bekle. ellerim gene çizik içinde. sofor amcaya da saygilarimi sunuyorum! yarin gece daha erken bir saatte görüşmek ümidiyle!